Ergo+LeoVISION : Interaktív 3D virtuális valóság alapú látás, koordináció és munkahatékonyság-fejlesztő és terápiás célú eszközcsalád

Projekt kezdődátuma:                2016. szeptember 1.

Pályázat címe:                             ERGO+LEOVISION fejlesztő és terápiás célú eszközcsalád kifejlesztése

Pályázati nyilvántartási szám: GINOP-2.1.1-15-2015-00215

Konzorcium vezető:                   Profigram Kft.

Konzorciumi tagok:                    Argus Optik Kft.

Projekt befejezése:                    2018.12.31.

Támogatás összege:                  66 609 902 forint

Támogatás mértéke:                  69,6133%

 A projekt célkitűzése forradalmasítani az összetett irányítási munkákat végző operátorok alkalmassági vizsgálatát és képzését, pszichofiziológiai fókuszú tréninggel, amint modern szimulátori eszközökkel, szenzorokkal és 3D-s technológiákkal támogatunk.

Ezáltal növelni a kritikus infrastrukturális létesítmények kezelőinek katasztrófa elhárító és megelőző képességeit, s így hozzájárulni a mindennapjaink biztonságának növeléséhez és a kezelők életminőségének javításában.

A PRO-ErgoVISION rendszer egy munkahatékonyság-mérő és fejlesztő rendszer, mely kiemelkedően újdonság abból a szempontból, ahogyan az információ-befogadóképességet teljes részletességében és komplexitásában vizsgálja. Képes egy pillanatnyi információfeldolgozási és végrehajtási képesség tesztet készíteni, továbbá egyes speciális területeken fejlesztési feladatokat végezni, amelyeknek hatékonyságát is teszteli. A tesztek adataiból következtetni lehet egy feladatmegoldási igény következtében fellépő figyelmi, összpontosítási, figyelemmegosztási, monotónia tűrési, továbbá az ezekre alapuló döntésképességi, precizitás és hibakeresési ill. stressztűrő képességbeli értékeket, amelyek alapvetően befolyásolják a személyek tanulási és munkavégzési hatékonyságát. A mérési eredményeknek köszönhetően hatékonyan szűkíthető az a terület, amely a személyek személyes tanulási és munkavégzés képességbeli hatékonyságát leginkább kritikusan érintik, és ezen terület fejlesztésével várhatóan az egyéni tanulási és munkavégzési hatékonyság jelentősen nőhet.